ssl slava sveti sava jan2017 n

У недељу 29. јануара у храму Светог Саве у Лондону владику су дочекали надлежни свештеник, протојереј-ставрофор Васа Пејовић и председник Ц.Ш.О. Драган Растовац, пожелевши му добродошлицу.
У храму испуњеном верним народом у 10 часова започела је свечана Архијерејска литургија. Владики су саслуживали: протојереј-ставрофор Васа Пејовић, отац Добрица Обрадовић и ђакон Ђурађ Којић. У олтару су прислуживали теолог Милорад Делић, Владимир Сорак и Марко Мрђеновић а наш хор се такође потрудио да њиховим гласовима улепша свето богослужење.
По завршетку свете литургије Владика Митрофан је са овогодошњим кумовима Жељком и Ранком Цвијановић пререзао славски колач и кумство за идућу годину преузела је Нада Бркљач.
Влдика Митрофан обратио се присутнима поучном беседом о Захеју у причи из еванђеља, који је бијо малог раста а желео је да види Христа али од мноштво народа није могао, па је потрчао и попео се на дивљу смокву и видео је чудо, јер му се Христос обратио речима:"Захеју сиђи брзо, данас дође спасење кући твојој”. Тим речима је Владика поучио верни народ да и они тако чине, отворе душу своју Господу да се усели у њих и очисти их од греха да би једног дана и они постали синови и кћери његoви.
Отац Васа се захвалио Преосвећеном Владики на лепим и поучним речима, кумовима на њиховој жртви и свим присутнима на светом богослужењу и позвао је све у име управног одбор Ц.Ш.О. у име кумова и К.С.С. да пређу у црквену салу где су наша дечица српске школе приредила кратак светосавски програм а наше сестре на челу са председницом Вером Ачимовић и овогодишњим кумовима приредиле трпезу љубави.
По завршетку програма кума Ранка поделила је свој присутној деци пакетиће.
Преседник Ц.Ш.О. Драган, поздравио је све присутне и захвлио се Преосвећеном Владики Митрофану на указаниј части а у исто време је истако велику захфалност једном делу парохијана који су у протеклој години свијим трудом и радом допринели у изградњи и унапређењу наше Ц.Ш.О доделивши им захвалнице.

Протојереј-ставрофор Васа Пејовић

Фото извјештај са ове свечаности погледајте на страницама Фото Галерије.

ssl footer 2016 02