ssl popravka krov crkva nov2015

Помаже Бог, драга браћо и сестре

Немогу а да неподелим са вама ову велику и дуго очекивану радост, драги моји парохијани. Велики број вас је можда већ видео а знам да пуно вас јошније, да је акција промене крова и куполе на нашем светом храму већ у току и ако Бог да и време послужи надамо се да ће наш свети храм добити ново рухо у року од пар дана.

Уз велике напоре свију нас на челу са нашим председником Душком и целокупном управом, а захваљујући вашем разумевању и прилозима којима сте допринели да ова акција успе, а Богу изнад свега што је свима нама дао снаге и међусобног разумевања  да истрајемо и ако Бог да, да овај наш велики пројекат окончамо.

Велико је и лепо наше имање и тако га требамо сачувати, али године пролазе и све стари а да би то све сачували и нашим поколењима у аманет оставили као што су и нама наши предходници оставили зато требамо улагати и одржавати.
Поред ове велике акције што се тиче цркве, још су постављени и олуци на нашој црквеној сали, да одводе воду а не да се вода слива у темеље и ствара влагу и с тиме допринесе да се зидови круне и орањавају.
Као што многи знате да и кров на парохиском дому кисне па и то је спремно да се уради у суботу 7. новембра. Надамо се  да овај пут неће бити кише па да нам одложи посао.

Захваљујући брату Зорану Познановићу урађен је и кров на нашој звонари а ако Бог да уз вашу помоћ урадићемо и механизам који покреће звона.

Да сад не набрајам још и других ситних послова који су урађени у ово кратко време него само да кажем да не планирамо да станемо на томе него замољавамо вас да нам приступите у помоћ и помогнете да преко зиме урадимо и унутрашњи део цркве који се круни а наравно да без вас и ваше помоћи и ваших прилога ми неможемо ништа урадити.
Ја као ваш духовни отац на челу са управним одбором наше Ц.Ш.О. желим свима од срца да се захвалим на сваком вашем добром делу што чините за вашу мајку цркву и за ваше спасење и молим Господа нашег Исуса Христа да вама и вашим најмилијим подари пуно здравља, снаге и моћи.
Јел каже се "Ко цркви даје, Богу позајмљује а Бог никоме дужан неостаје".

У прилогу можете погледати пар фотографија а како радови теку постављаћемо и остале фотографије на нашем сајту.
Свако добро од Господа жели вам ваш свештеник.

Протојерејставрофор Васа Пејовић

Фото Галерија

ssl footer 2016 02