ssl sv sava proslava 2016

Као што је свима познато да сви православни срби у свету прослављају једног од наших највећих светитеља, Светог Саву, а ми поред осталог имамо још једну велику част да га прослављамо и као заштитника нашег светог храма.
У недељу 31. јануара 2016. г., у храму испуњеним верним народом свечаност је започела светом литургијом.
По завршетку свете литургије пререзан је славски колач са нашим овогодишњим кумовима, Ристом и Драгицом Трапаром а за идућу годину кумство су преузели Жељко и Ранка Цвијановић.
Свештеник о. Васа Пејовић захвалио се старим и новим кумовима измоливши од Господа да им подари здравља и спасења. А такође и свим присутним парохијанима пожелео је срећну славу и позвао их је да пређу у нашу црквену салу на други део културног програма који су припремила наша деца фолклорне групе Светосавље.
Наши мали анђели, светосавци и православци одушевили су све нас њиховим рецитацијама, песмом и игром па чак и извођењем пар композиција на клавиру и флаути.
По завршетку програма деца су дарована скромним пакетићима у част захвалности. А наше сестре као и увек побринуле су се за трпезу љубава уз диван славски ручак. Њима, на челу са њиховом председницом Вером од нас хвала а од Бога здравља, љубави и слоге.
Ја као ваш духовни отац желео би да се захфалим свима вама који сте дошли да увеличате ово наше велико славље. Свој деци желим од Бога здравља и да их Свети Сава зашити и чува под његовим окриљем.
Нашем управном одбору на челу са новоизабраним председником Драганом Растовцом желим од Бога здравља и успеха у будућем раду који нам предстоји, не само њима него и свима нама. А тога има пуно а издвојићу пар за сада најважнијих а то су: довршетак радова на светом храму, проширење паркинга и проширење наше сале јер сведоци смо сви, Богу хвала постаје нам тесна.
А такође и свим осталим парохијанима који тога дана нису били присутни физички међу нама,а јесу у свијим мислима и молитвама, желим да их Господ и Свети Сава сачува, подари здравља и опроштај грехова.

Протојерејставрофор Васа Пејовић

Фото прилог можете погледати на страницама Фото галерије.

ssl footer 2016 02