ssl sv sava 2019 01 n

Сакупљени сви под једним кровом, кровом храма Св.Саве у Лондону прославили смо првенствено нашег заштитника а уједно и првог српског Архиепископа који се прославља не само у Храмовима који носе Његово име него широм целе Васељење где год живи српски православни народ.
Прослава је започела свечано светом литургијом коју је служијо надлежни парох протојерејставрофор Васа Пејовић.
Присутном народу отац Васа је у кратко описао живот и значај Св.Саве и шта је све чинијо за српски народ овде на земљи а и шта чини и данас пред Богом за нас и наше спасење и посаветовао је све присутне да се угледамо на нашег Св. Саву и будемо и ми милостиви једни према другима.
По завршетку свете литургије пререзан је славски колач са овогодишњим кумом Сретеном Богдановићем, а за идућу годину кумство су преузели наши млади кумови Срђан Цвијановић и Алекса Николић.
Ми се срдачно захваљујемо нашем овогодошњем куму и његовој породици, и молимо Господа нашег Исуса Христа и Св. Саву да им подари здравља и дуг живот. Такође и новим кумовима желимо пуно здравља и да их св.Сава води и заштити на сваком њиховом кораку.
По делењу нафоре сви смо прешли у црквену салу где смо наставили са програмом који су приредили наша деца из фолклорне групе Светосавље. Програм је започео Светосавском химном а потом рецитацијама о св Сави.
Наше вредне сестре К.С.С. и управни одбор потрудули су се такође да приреде и свечани славски ручак за све присутне.
Ми се захваљујемо свима за све што чините и доприносите за наш свети храм. Нека Св.Сава и његова дела увек буде узор свима нама.

Протојерејставрофор Васа Пејовћ

Фото извјештај са овогодишњих Божићних свечаности можете погледати на страницама фото галерије.

ssl footer 2016 02